Eerlijk naar dier, natuur en mens | Gekoeld geleverd | Bezorging 2-3 werkdagen

Varkensfiletlapjes in witte wijnsaus

Een heerlijk recept voor varkensfiletlapjes in witte wijnsaus. 

Voor 4 personen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten

Varkensfilet EerlijkVlees

Ingrediënten: 

  • 4 varkensfiletlapjes
  • 100ml droge witte wijn
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • Handvol peterselie
  • Halve citroen (sap)
  • Water
  • Bloem
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • Boter

Bereidingswijze:

1. Pel de knoflooktenen en sjalot en snijd deze fijn.
2. Hak de peterselie fijn en pers het sap uit de halve citroen.
3. Dep de varkensfiletlapjes droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout.
4. Haal de filets door de bloem en zorg dat beide kanten volledig bedekt zijn.
5. Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan, bak de filets goudbruin aan beide kanten en haal ze uit de pan.
6. Bak de knoflook kort in de pan, voeg eventueel een klontje roomboter toe en voeg hierna een extra eetlepel bloem toe.
7. Blus af met sap van een halve citroen & witte wijn en roer goed door met een garde zodat de saus glad wordt.
8. Voeg een scheutje water toe samen met de gehakte peterselie en voeg de filets bij de saus.
9. Laat het geheel zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Zorg ervoor dat je de filets niet te lang bakt, anders heb je kans dat ze taai worden.

En nu vooral genieten van je heerlijke varkensfilet met witte wijnsaus!

Bekijk filetlapjes