Eerlijk voor dier, natuur en mens | Bezorging 2-3 werkdagen

Varkenshaas van de Green Egg

Dit keer een varkenshaas recept van de Green Egg. De varkenshaas kan ook gemarineerd worden voordat deze op de Green Egg wordt klaargemaakt.

Recept voor 6 personen
Voorbereiding: 1 uur
Bereiding: 30 of 60 minuten

Varkenshaas van de Green Egg

Ingrediënten:

  • 1 hele varkenshaas
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

1. Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220 graden. Plaats als je die hebt een gietijzeren rooster. Dit rooster houdt de warmte beter vast en heeft meer contact met het vlees.
2. Haal ondertussen de varkenshaas uit de koelkast. Je kunt zelf kiezen of je wel of geen gebruik maakt van kruiden.
3. Als de BBQ op temperatuur is, dan kun je de varkenshaas erop leggen. De varkenshaas dient af en toe omgedraaid te worden en afhankelijk van de dikte & grootte van de varkenshaas moet deze 30 tot 60 minuten op de BBQ liggen. De varkenshaas moet de kerntemperatuur van 60 graden bereiken.
4. Haal de varkenshaas vervolgens van de BBQ af en laat deze nog even op een snijplank rusten. Je hoeft de varkenshaas niet af te dekken, want dan blijft het vlees nog lekker krokant.
5. Voeg met opdienen eventueel peper & zout toe.

Varkenshaas

En genieten maar! 

De varkenshaas is niet compleet te bestellen via onze webshop, maar wel kan deze specifiek aangevraagd worden. Neem hierover contact op met ons!

Neem contact op