Eerlijk voor dier, natuur en mens.

Stoofpotje van varkenslappen

Een gerecht voor 4 personen. 
Bereidingstijd ongeveer 1,5 uur. 

Ingrediënten 

  • Varkenslappen, 2 stuks
  • Boter, 2 eetlepels 
  • Ui, 1 stuk
  • Tijm, 2 takjes
  • Laurierblad, 1 stuk
  • Scherpe mosterd, 1 eetlepel
  • Droge witte wijn, 1 glas
  • Kookroom, 100ml 

Bereidingswijze 

1. Snijd de varkenslappen in dobbelstenen.
2. Bestrooi de varkenslappen met zout en peper.
3. Braad de varkenslappen aan in de boter, in een pan met dikke bodem.
4. Voeg de gesneden ui toe en bak dit samen voor 5 minuten bij laag vuur.
5. Voeg de kruiden en mosterd toe in de pan.
6. Blus het geheel af met witte wijn.
7. Laat dit geheel inkoken.
8. Voeg dan de room toe.
9. Stoof de inhoud in een afgesloten pan voor 50 minuten.
10. Laat de saus daarna nog zo'n 10 minuten inkoken in open pan.
11. Breng op smaak met peper en zout.

 

Serveertip van boer Jaap: 
"Dit stoofpotje smaakt heerlijk bij aardappelpuree."

 

Bekijk hier onze varkenslappen van EerlijkVlees.