Sticky American Speklapjes
Dit keer een heerlijk recept met de grote speklappen van EerlijkVlees. Het recept is voor in de oven, maar deze marinade is ook geschikt voor de BBQ.
Het is een recept voor 4 personen, en dan maar 2 speklapjes? Dat is wel ons advies ja. Tenzij je natuurlijk een grote eter bent, én een groots fan van speklapjes.
Marinade: 1,5 uur
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten
Ingrediënten:
- 2 speklappen
- 4 eetlepels tomatenketchup
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 theelepel chili melange
- 0,5 sinaasappelsap en rasp
Bereidingswijze:
1. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar. Wentel hier de speklappen in om, zodat het vlees volledig bedekt is met de marinade.
2. Zet de speklappen afgedekt voor minstens 1 uur in de koelkast.
3. Verwarm de oven voor op 220 graden.
4. Doe de speklappen voor 15 minuten in de oven en draai ze daarna om. Hierna zet je de oven weer 15 minuten aan en genieten maar!