Rollade uit de oven
Nog op zoek naar een heerlijk hoofdgerecht? Met een rollade zorg je echt voor een feestje aan tafel! Het heeft misschien even wat tijd nodig om klaar te maken, maar dan heb je ook écht wat lekkers. In dit recept worden onder andere verse bieslook, tijm en basilicum gebruikt maar hier kun je natuurlijk zelf mee experimenten.
Recept voor 4-6 personen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 45 minuten
Ingrediënten:
- 1 rollade: schouder of procureur
- Versie bieslook
- Verse tijm
- Verse basilicum
- Bakje cherrytomaatjes
- 3 uien
- Peper & zout
- Olijfolie
- Eventueel: stokbroodje
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 170 graden en snijd ondertussen de cherrytomaatjes en uien in stukken.
2. Doe de cherrytomaatjes en uien in een ovenschaal waar de rollade ook nog bij past.
3. Rits de blaadjes en de takjes tijm.
4. Doe de bieslook, basilicum, tijm en olijfolie in een keukenmachine en voeg eventueel wat extra olijfolie toe als dat nodig is.
5. Hak het geheel net zolang totdat je een soort pesto hebt.
6. Smeer het kruidenmengels vervolgens over de rollade.
7. Zet de rollade circa 45 minuten in de oven. Rol deze halverwege eens om, zodat de rollade aan beide kanten mooi bruin wordt.
8. Serveer eventueel met een stokbroodje.
Ook zo'n heerlijk gerecht op tafel zetten? Bij Eerlijk Vlees kun je terecht voor de rollades en nog veel meer. Bekijk onze producten via onderstaande button.