Eerlijk voor dier, natuur en mens.

Quiche met Pancetta

Een gerecht voor 4 personen. 
Bereidingstijd ongeveer 45 minuten. 

 

Ingrediënten: 

  • 300 gram vastkokende aardappels, schoongeboend;
  • 1 theelepel bloem;
  • 8 plakjes hartige taartdeeg (diepvries), ontdooid; 
  • 1 eetlepel boter;
  • 2 uien, gesnipperd; 
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden; 
  • 3 eieren;
  • 200 ml room; 
  • 100 gram gruyère of belegen kaas, geraspt; 
  • 175 gram Pancetta, dun gesneden;
  • Quiche- of taartvorm van 24 centimeter doorsnee, ingevet.  

 

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Kook de aardappels met schil gaar en laat deze afkoelen totdat ze lauwwarm zijn. 
  3. Druk het deeg aan in de vorm en zet deze in de koelkast. 
  4. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui lichtbruin. 
  5. Voeg daarna de Provinciale kruiden en peper en zout toe in de koekenpan. 
  6. Druk de aardappelplakjes aan in de vorm. 
  7. Klop de eieren los met de room en de kaas. 
  8. Snijd de aardappels in dunne plakjes. 
  9. Druk de aardappelplakjes aan in de vorm bij het deeg. 
  10. Weef met de plakjes Pancetta kruislings een soort deksel op de vulling in de vorm. Laat hierbij aan de randen de Pancetta een beetje overhangen. 
  11. Bak de quiche in het midden van de oven gaar in ongeveer 25 minuten. 
  12. Neem de quiche uit de oven en laat deze even rusten voordat je deze serveert. 

 

Bekijk hier onze Pancetta van EerlijkVlees.