Quiche met Pancetta
Een gerecht voor 4 personen.
Bereidingstijd ongeveer 45 minuten.
Ingrediënten:
- 300 gram vastkokende aardappels, schoongeboend;
- 1 theelepel bloem;
- 8 plakjes hartige taartdeeg (diepvries), ontdooid;
- 1 eetlepel boter;
- 2 uien, gesnipperd;
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden;
- 3 eieren;
- 200 ml room;
- 100 gram gruyère of belegen kaas, geraspt;
- 175 gram Pancetta, dun gesneden;
- Quiche- of taartvorm van 24 centimeter doorsnee, ingevet.
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de aardappels met schil gaar en laat deze afkoelen totdat ze lauwwarm zijn.
- Druk het deeg aan in de vorm en zet deze in de koelkast.
- Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui lichtbruin.
- Voeg daarna de Provinciale kruiden en peper en zout toe in de koekenpan.
- Druk de aardappelplakjes aan in de vorm.
- Klop de eieren los met de room en de kaas.
- Snijd de aardappels in dunne plakjes.
- Druk de aardappelplakjes aan in de vorm bij het deeg.
- Weef met de plakjes Pancetta kruislings een soort deksel op de vulling in de vorm. Laat hierbij aan de randen de Pancetta een beetje overhangen.
- Bak de quiche in het midden van de oven gaar in ongeveer 25 minuten.
- Neem de quiche uit de oven en laat deze even rusten voordat je deze serveert.
Bekijk hier onze Pancetta van EerlijkVlees.