Pasta Carbonara met Pancetta
Dit keer een recept uit de Italiaanse keuken! De originele Pasta Carbonara met Pancetta.
Recept voor 4 personen
Bereiding: 15 à 30 minuten
Ingrediënten:
- 250g pancetta
- 150g parmezaanse kaas
- 500g spaghetti
- 4 eieren
- Olijfolie
- Zout
Bereidingswijze:
1. Zet een pan met water op en voeg een snufje zout toe.
2. Bak ondertussen de pancetta half krokant in een koekenpan met een beetje olijfolie. Zet daarna het vuur uit.
3. Zodra het water kookt, doe je de spaghetti in de pan en kook je deze in 10 minuten al dente.
4. Voeg de spaghetti vervolgens direct vanuit de pan in de koekenpan bij de pancetta.
5. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en voeg er een klein beetje pasta kookvocht aan toe, zodat de kaas smelt.
6. Splits de eieren en kluts het eigeel. Voeg vervolgens al roerend het eigeel toe aan de pan met pasta en pancetta. Blijf roeren en zorg dat de eieren niet gaan stollen (tip: zet het vuur uit voordat je de eieren toevoegt!)
En smullen maar! Normaliter verkopen we bij EerlijkVlees de Pancetta als plakjes, maar u kunt ook contact opnemen voor blokjes.