Eerlijk voor dier, natuur en mens | Bezorging 2-3 werkdagen

Italiaanse salade met Coppa

Een heerlijke en simpele salade als lunch, voor bij het avondeten of voor bij de BBQ. 

Voor 4 personen
Voorbereiding: 10-20 minuten
Tip: leg de mozzarella op tijd in de marinade. Hoe langer deze in de marinade staat, hoe beter de smaak!

Ingrediënten:

  • 8 plakken Coppa
  • 2 bollen mozarella
  • 2 eetlepels witte balsamico-azijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Peper & zout
  • 1 theelepel honing
  • Verse tijmblaadjes
  • Rucola Melange
  • 20 walnoten

Bereidingswijze:

1. Snijd de mozzarella in repen. 
2. Maak een marinade van azijn, olie, peper, zout, honing en tijm.
3. Laat de mozzarella hier 1 uur in marineren. 
4. Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
5. Snijd de Coppa in vieren.
6. Rol de mozzarella in de Coppa.
7. Snijd de overgebleven repen in kleine blokjes.
8. Leg de rolletjes op de sla op het bord.
9. Maak een stapeltje van de overgebleven blokjes in het midden van het bord.
10. Garneer met geroosterde walnoten.
11. Verdeel de overgebleven marinade over de salade.

En serveren maar. Geniet ervan!

Bekijk Coppa