Eerlijk naar dier, natuur en mens | Gekoeld geleverd | Bezorging 2-3 werkdagen

Andijviestamppot met rookworst en spekjes

Dit keer een recept voor een Hollandse stamppot met rookworst en spekjes voor elk seizoen! Met heerlijke romige aardappelen, knapperige andijvie, een sappige rookworst en zoute spekjes.

Recept voor 2 personen
Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten

  • 650gr kruimige aardappelen
  • 1 flinke hand andijvie
  • 1 verse rookworst van EerlijkVlees
  • 150 g spekreepjes
  • 75 ml kookroom
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • klontje boter (ca. 10g) of scheutje olijfolie
  • peper

Bereidingswijze

1. Breng een pan met water aan de kook voor de kruimige aardappelen. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze door de helft. Zodra het water kookt, voeg je de aardappelen toe en kookt ze in 15-20 minuten gaar.
2. De rookworst van EerlijkVlees is gekruid, gekookt en daarna op turf gerookt. Omdat de worst al is gekookt, hoeft deze alleen nog warm gemaakt te worden. Dit kan in een pan water. De worst hoeft daarvoor niet uit het vacuüm te worden gehaald.
3. Snijd vervolgens een sjalotje in halve ringen en pers de teentjes knoflook. Verwarm in een pan de boter tot deze volledig is gesmolten, of gebruik olie. Bak hierin het sjalotje 2 min. en voeg vervolgens de geperste knoflook toe. Fruit deze nog 1 min. mee. Voeg hierna de spekjes toe en bak het geheel nog 5 minuten tot de spekjes goed zijn gegaard. Breng op smaak met wat peper.
4. Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet je ze af en stamp je met een stamper fijn. Hier voeg je de kookroom aan toe en vervolgens roer je alles goed door.
5. Daarna voeg je de spekjes, ui en knoflook toe aan de pan met aardappelen. Ook voeg je hier de rauwe andijvie aan toe. 

Serveer de stamppot met de rookworst en eet smakelijk!

Bekijk de seizoensdeal