Eerlijk naar dier, natuur en mens | Gekoeld geleverd | Bezorging 2-3 werkdagen

Boer Jaap

Boerderij de Kempenaer

Waarom EerlijkVlees?

Met EerlijkVlees streven we ernaar om zowel het dier als de boer én jou een eerlijk en gezond leven te bieden.

Boer Jaap

De boer waarmee het allemaal begon. Hij geeft zijn dieren op de Kempenaer al langer dan een decennium een eerlijk leven en is de grondlegger van de EerlijkVlees richtlijnen.

Ik maak met de beestjes een afspraak. Ik geef ze goed te eten, zorg goed voor ze, geef ze een goed hok en vooral…, ik geef ze alle ruimte om gewoon kip, varken of koe te zijn. Een heel groot weiland, bos en struiken waarin ze dekking kunnen zoeken bij onraad. Ik geef ze ook veel rust en helemaal geen groeibevorderaars of andere rommel. Vooral geen soja of ander voer dat de hele wereld over is geweest. Gewoon graan, gras, aardappels en andere lekkere dingen. Punt. Ze zijn zelf prima in staat om al hun griebeltjes en kriebeltjes bij elkaar te zoeken. Ik vind het ook belangrijk dat de beestjes in hun eigen tempo groeien. Vooral die groei niet forceren. Dat is belangrijk! De relatie met het beest houdt niet op bij de slacht. Ik vind dat je kippen-, koeien- of varkensvlees met respect moet klaarmaken. Geen vlees verspillen. Je best doen op zo’n maaltijd. En ervan genieten. Dit alles is deel van de afspraak: Zij een goed leven, wij een lekkere bout!

 - Boer Jaap

Wij zijn eigenwijs, maar niet biologisch.

Wij gaan uit van het varken. Proberen in alles, het voer, hun omgeving en de samenstelling van de groep, het varken zoveel mogelijk ‘varken’ te laten zijn. Wij gaan niet voor productie, maar uitsluitend voor kwaliteit en dierenwelzijn. Ons aansluiten bij Skal en dus biologisch worden, heeft voor ons daarom geen meerwaarde.

Skal schrijft voor dat de dieren alleen biologische producten mogen eten. Dat beperkt ons enorm. Hoe komen we dan aan voldoende voer voor de varkens, zoals groentes, aardappels, brood en zuivel? Allemaal levende producten. Wij moeten dan overschakelen op biologische brok, een dood bewerkt product. Dat is tegen de principes waarmee wij werken. Brok draagt niet bij aan het welzijn van de varkens of de kwaliteit van het vlees.

Wij denken dat biologisch niets zegt over dierenwelzijn en kwaliteit van het vlees. Biologisch betekent dat de boer voldoet aan de eisen die Skal stelt. Dat zijn niet de eisen die wij stellen, normaal voer: aardappels, wei, tarwe, brood, groente, zuivel en geen soja. Ook niet de zogenaamde biologische soja. Dus zoveel mogelijk (levende) reststromen en zo dicht mogelijk bij de natuur en ons bedrijf.

Biologisch schrijft een aantal minima voor inzake uitloop en huisvesting. Wij voldoen daar natuurlijk ruimschoots aan, maar gaan er juist van uit dat de uitloop en huisvesting zo groot en goed mogelijk moeten zijn. En dat is heel ver boven de biologische norm. Daarnaast moet volgens ons de huisvesting zodanig zijn dat de varkens heel natuurlijk gedrag kunnen tonen. Dus altijd naar buiten, steeds een vers weiland met een rijke biologische diversiteit aan begroeiing en dat de dieren in een grote groep (‘rotte’ bij zwijnen) leven. Dus jong en oud bij elkaar, zodat er rust is in de groep en ze elkaar kunnen corrigeren of beschermen. Biologisch staat toe dat dieren in leeftijdsgroepen worden gehouden in een hok, met een betonnen balkon als uitloop, wat volgens ons indruist tegen de natuur en veel stress bij de dieren veroorzaakt.

Het team van EerlijkVlees

Benjamin Schuuring

"Mijn carrière ben ik vliegend begonnen door mezelf met mijn ziel en zaligheid in de horeca te storten. Dit was hard werken en alles was gericht op gastvrijheid en efficiëntie. Hierna ben ik werkzaam geweest als rekruten. Daar kwam mijn mensenkennis goed van pas. Deze eigenschap kwam goed van pas omdat ik daardoor makkelijk de juiste snaren wist te vinden, om een positieve connectie te maken met mensen.

Na deze avonturen was het tijd voor iets nieuws: EerlijkVlees. Een duurzaam project, waarbij kwaliteit en beleving super hoog in het vaandel staan. Hier neem ik mijn gastvrijheid en efficiëntie in mee, om met mijn opgedane mensenkennis onder de arm de wereld kennis te laten maken met ons eerlijke vlees.

Ik ben Benjamin Schuuring, Co-Founder van EerlijkVlees. Ik zorg ervoor dat ieder varken een goede bestemming krijgt. Dit doe ik met name vanuit mijn rol als aanspreekpunt vanuit de horeca en in mijn contact met de particulieren. Zelf ben ik een enorme liefhebber van goed vlees, en ik weet dat deze varkens een goed leven hebben gehad. Eerlijk gefokt en geproduceerd vlees, en eerlijk gezegd vind ik het ook de beste kwaliteit."

Fréderique Den Boer - Wormsbecher

"Mijn carrière ben ik enthousiast begonnen in de horeca en als promotor. Toen ik daarna als digital marketeer aan de slag ging, merkte ik mijn voorliefde op voor branding en marketing. Daarnaast merkte ik dat ik ernaar op zoek was hoe ik met mijn opgedane kennis een steentje kon bijdragen aan de wereld. Waar kon ik mijn tijd en energie in investeren, waardoor de wereld een mooiere plek zou worden?

Deze vraag werd voor mij beantwoord toen ik besloot aan dit huidige avontuur te beginnen. EerlijkVlees. Op deze manier zet ik mezelf in om een duurzaam project van hoge kwaliteit neer te zetten. Een project waarin beleving een belangrijk onderdeel is vanuit ons tegenover de klant, of het hierbij nou gaat om zakelijke of particuliere klanten. Mijn doel is dan ook om de klant niet alleen kennis te laten maken met EerlijkVlees, maar de klant ook echt fan te maken van onze producten en werkwijze.

  Ik ben Fréderique den Boer - Wormsbecher, Co-Founder van EerlijkVlees. Ik zorg ervoor dat EerlijkVlees op de juiste manier wordt vertegenwoordigd online en verzorg de vormgeving van onze verschillende marketing uitingen. Daarnaast ben ik ook persoonlijk in contact met de particulieren. Als dierenliefhebber vind ik het namelijk mooi om te weten dat onze varkens een eerlijk leven krijgen, en dit verhaal breng ik met veel plezier en energie de wereld in. EerlijkVlees varkens zijn eerlijk gefokt, krijgen vers voedsel zonder onnodige toevoegingen en krijgen een eerlijk leven. Dat is iets waar ik echt voor kan en wil staan."